top of page
Logo mintgroen #81C8BAMintgroen #81C8BA.png

Soundfloating

FAQ's

  • Hoe lang duurt een Soundfloating-sessie?
    Je kunt kiezen voor een sessie van 60, 90 of 120 minuten en dit boeken via ons boekingssysteem. Reken een half uur extra tijd voor ontvangst, omkleden en douchen. Een afspraak van 60 minuten soundfloaten duurt dus in totaal 90 minuten. Een sessie van 90 minuten, 120 minuten. En een sessie van 120 minuten duurt 150 minuten. Voor dit extra half uur worden geen kosten gerekend. Ons boekingssysteem reserveert deze extra tijd al automatisch wanneer je de afspraak maakt.
  • Is soundfloaten met of zonder badkleding?
    Kijk wat je zelf het meest prettig vindt. Soundfloaten mag met badkleding, of zonder. Je heb de soundfloatingruimte helemaal voor jezelf. In deze ruimte staat het floatingbad en is er een douche, toilet en ruimte om je om te kleden. Tijdens jouw sessie zal niemand de soundfloatingruimte betreden.
  • Wat gebeurt er als ik in slaapval tijdens het soundfloaten?
    Je kunt rustig in slaap vallen terwijl je float. Dat is geen probleem. Door de juiste hoeveelheid magnesiumsulfaat in ons water blijf je onveranderd recht en stabiel op het water drijven. De scheidingslijn van het water bevindt zich halverwege het gezicht. Het is onmogelijk om te zinken, of je per ongeluk om te draaien.
  • Kan ik zoutwater in mijn ogen krijgen?
    Je krijgt geen zoutwater in je ogen, tenzij je met je handen je gezicht aanraakt en er waterdruppels in je ogen komen. Gebeurt dat? Geen nood. Op de rand van het foatingbad vind je een spray met vers water om je ogen schoon te spoelen en een handdoekje om je ogen weer droog te deppen.
  • Wat moet ik meenemen?
    Je hoef in principe niets mee te nemen. Alleen eventueel je badkleding als je dat wilt dragen, maar dat is niet verplicht. Handdoeken leggen wij al voor je klaar en hoef je niet mee te nemen.
  • Hoe kan ik mij het beste voorbereiden?
    Kom op tijd zodat je zonder haast aan je sessie begint. Eet op de dag zelf licht verteerbaar. Met een volle maag floaten is niet ideaal. Neem eventueel je badkleding mee. Het is niet verplicht. Kijk voor meer tips bij Voorbereiding.
  • Mag ik eten voor de sessie?
    Zorg dat je op de dag van de sessie niet te zwaar eet. Met een volle buik soundfloaten is niet ideaal.
  • Ik heb last van nek- of rugklachten. Kan ik dan wel soundfloaten?
    Als je last van nek- of rugklachten hebt, kan soundfloaten juist heel ontspannend werken. Door te floaten in het warme zoute water ben je namelijk helemaal gewichtloos en wordt de spanning op de wervelkolom ontlast. Dit zorgt voor minder druk op de nek en rug. Ons water bevat magnesiumsulfaat dat direct via de huid wordt opgenomen. Magnesium staat bekend om zijn spierontspannende werking, dus ook voor de spieren rondom de nek en rug. Daarnaast stimuleren de geluidstrillingen de doorbloeding en energiedoorstroming bij spanningen in het lichaam. Ervaar je tijdens je sessie toch nog teveel spanning in je nek? Gebruik dan ons Float Halo, een drijvende ring voor onder je hoofd, als extra ondersteuning.
  • Ik ben zwanger. Mag ik dan soundfloaten?
    Floaten in warm water is heerlijk als je zwanger bent. We raden het zelfs aan, omdat het floaten in magnesium diep ontspannend werkt en je even helemaal gewichtloos bent. Alle druk en spanningen in je lichaam zijn even weg. Ook is de opname van extra magnesium goed tijdens je zwangerschap. In de laatste vier weken van je zwangerschap is het beter om niet meer te floaten. Omdat in deze fase van de zwangerschap magnesium de baarmoeder teveel kan laten ontspannen. Ook ben je dan niet meer in staat om op de rug te liggen. Zolang dat nog kan is het geen probleem.
  • Wat is het maximale gewicht en lengte om te soundfloaten?
    De hoeveelheid magnesiumsulfaat in ons floatingbad is nauwkeurig afgestemd zodat het voor iedereen geschikt is, ongeacht het lichaamsgewicht en lichaamstype. Qua lengte geldt een maximale lengte van 2.10 meter.
  • Mag ik floaten als ik ongesteld ben?
    Ja, dat kan. Net als bij zwemmen in een zwembad kun je daarvoor maatregelen nemen. Voor de hygiëne van het water in ons floatingbad vragen we je een tampon te gebruiken. Wil je dat liever niet? Plan dan je afspraak op een ander moment in.
  • Zijn er contra-indicaties waarbij soundfloaten niet mogelijk is?
    Als je last hebt van ernstige nierproblemen raden wij je aan om niet te soundfloaten. Zeker niet soundfloaten als je nierdyalise krijgt. Het hoge magnesiumgehalte in ons water kan dan schadelijk zijn.
  • Ik heb huiduitslag. Mag ik dan soundfloaten?
    Ja, dat kan. Tijdens soundfloaten drijf je in warm water verrijkt met magnesiumsulfaat en een afgestemde dosering waterstofperoxide. Floaten kan daarom voor sommige huidproblemen, zoals eczeem of psoriasis, juist heel verlichtend werken door de desinfecteerde en helende werking. Houd er wel rekening mee dat het zoute water kan prikken. Dit is na ongeveer vijf minuten weer voorbij. Bij ernstigere huidproblemen is floaten bij ons helaas niet toegestaan.
  • Ik heb mijn haar geverfd. Kan ik dan soundfloaten?
    Ja, dat kan. Alleen als je haar net is geverfd, is het beter om een weekje te wachten.
  • Hoe zit het met de hygiëne van het water?
    Voor de hygiëne wordt na elke sessie het water gezuiverd. Dit gebeurt met een geavanceerd filtersysteem dat bestaat uit een waterpomp, een grove en een fijnmazige filter. Voor de desinfectie voegt een doseringspomp een afgestemde hoeveelheid waterstofperoxide toe aan het water en elimineert een UV-lamp eventuele aanwezige bacteriën en virussen. Daarna is het water weer schoon voor de volgende sessie. ​ Lees meer over dit onderwerp bij Veiligheid en kwaliteit.
  • Hoe veilig is jullie apparatuur in combinatie met water?
    Bij Aquasonic maken we gebruik van de onderwatertechnologie van een Amerikaans bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. De onderwater speaker is speciaal ontwikkeld voor gebruik in water. De aansturing voor de speaker beweging in het water gebeurt mechanisch en buiten het bad gebruiken wij uitsluitend lage voltages ook voor de verlichting. De oordopjes waarmee je naar de muziek luistert zijn gemaakt voor het gebruik onder water.
  • Is er inspectie en controle?
    Wij laten het water van ons floatingbad regelmatig analyseren door Labo Derva N.V. Dit laboratorium is gespecialiseerd in de kwaliteit van zoutwaterbaden. Hun keurmerk garandeert jou een veilige en hygiënische beleving. Ook laten wij veiligheids- en hygiëne-inspecties uitvoeren door de Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH).
  • Wat is het adres?
    Het adres van onze locatie is: Waldeck Pyrmontkade 116 2518 JR Den Haag
  • Kan ik parkeren bij Aquasonic?
    Bij onze locatie zijn drie parkeerplaatsen voor bezoekers beschikbaar. De ingang naar de parkeerplaats bevindt zich rechts van de Elandstraat 200. Je kan de slagboom handmatig openen. Direct aan de linkerkant vind je de bezoekersparkeerplaatsen (zie bordjes 'bezoeker'). Meestal is er wel een plekje vrij. Zijn de bezoekersparkeerplaatsen allemaal bezet? Gebruik s.v.p. niet de andere parkeerplaatsen op het terrein, die zijn van de andere bedrijven en bewoners van het pand. Je kunt vlakbij parkeren: 100 meter verderop in de Elandstraat is er een parkeerterrein van de AH XL . De eerste twee uur kun je daar gratis parkeren, daarna kost het 4,50 euro per uur. Op de parkeerplaats van onze locatie is op dit moment nog geen oplaadpunt voor elektrische auto's.
  • Kan ik makkelijk met het openbaar vervoer bij jullie komen?
    Onze locatie is heel gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. • tram 3, halte Elandstraat-West, stopt pal naast de deur • tram 17, halte Elandstraat, ligt op vijf minuten loopafstand Kijk voor meer informatie over onze bereikbaarheid bij Contact.
  • Is jullie locatie ook toegankelijk voor minder validen?
    Onze locatie is voor het grootste deel toegankelijk gemaakt voor mindervaliden. Er is bijvoorbeeld een aparte ingang voor rolstoelen. De praktijk van Aquasonic ligt op de derde verdieping. De laatste trap moet je dan zelf lopen (als dat lukt), of anders worden gedragen. Laat het ons weten.
  • Hoe maak ik een afspraak bij Aquasonic?
    Je maakt een afspraak voor een Soundfloating-sessie via Boek Sessie. Kies voor een sessie van 60, 90 of 120 minuten. Kijk in ons boekingssysteem naar de beschikbare data in onze kalender. Plan vervolgens je afspraak zelf in. Je ontvangt van ons een bevestigingsmail van jouw afspraak en informatie over de sessie.
  • Kan ik mijn afspraak annuleren?
    Wil je je afspraak annuleren? Neem dan contact met ons op via info@aquasonic-soundfloating.com of via 06 253 26 260. Je kunt tot 24 uur van te voren kosteloos je afspraak annuleren. Daarna brengen wij wel de kosten van de sessie in rekening.
  • Is er een minimum leeftijd om te soundfloaten?
    In principe kan iedereen soundfloaten en is er geen leeftijdgrens. Toch zijn we voorzichtig met kleine kinderen. Lang stil liggen is vaak lastig voor hen. Als een kind per ongeluk met zijn/haar handen het gezicht aanraakt, kan er zoutwater in de ogen komen en dat gaat prikken. Wij hanteren daarom een minimum leeftijd van 16 jaar. Of jonger in overleg als een ouder/begeleider aanwezig is in de floatingruimte. Laat het ons weten.
  • Hebben jullie ook cadeaubonnen?
    Ja, Aquasonic heeft een GiftCard. Je kunt het volledige bedrag voor een sessies kado geven. Of zelf een bedrag bepalen. Kijk bij Tarieven.

Staat je vraag er niet bij?

Heb je een andere vraag over Soundfloating? Laat het ons weten.

Stuur een bericht naar Aquasonic via info@aquasonic-soundfloating.com of bel naar 06 253 26 260.

bottom of page